Winter

Uw appartement ligt middenin het dichtstbijzijnde en één van de grootste wintersportgebieden van Oostenrijk. Op slechts 700 kilometer van de Nederlandse grens (Venlo) vindt u:

  • Minstens 250 km skipiste;
  • Meer dan 60 bergbanen en skiliften;
  • 100 km langlaufloipes;
  • bijna 300 km winterwandelroutes;
  • diverse rodelbanen;
  • 9 ski- en snowboardscholen;
  • Een overdekte kunstijsbaan;
  • Diverse berghutten.

Maar ook buiten de gebaande paden en pistes kunt u terecht voor bijvoorbeeld gemarkeerde skiroutes en stoere tourskitochten.

Wintersport
De skipistes zijn grotendeels verdeeld over drie gebieden: GolmSilvretta (Silvretta Montafon Hochjoch en Silvretta Montafon Nova zullen vanaf de winter 2011/2012 door een gondel met elkaar verbonden zijn) en Gargellen. Elk gebied heeft haar eigen bijzondere karakteristieken en geeft een andere beleving. De gebieden bevinden zich op zeer korte afstand van elkaar en zijn met dezelfde skipas toegankelijk. Voor een overzicht kunt u ook kijken op de statische kaart hieronder of de interactieve kaart van het skigebied Montafon.

Skigebied Montafon

Sneeuwzeker
De bergen die het skigebied van Montafon vormen liggen in de vorm van een kom. Daarmee is het een zeer sneeuwzeker gebied. De koude die het dal bereikt trekt in de grond en blijft door de komvorm goed hangen. Sneeuwt het een tijdje niet of worden de temperaturen wat hoger, dan nog hoeft u zich niet ongerust te maken over de sneeuw, want die is er in het winterseizoen altijd.

Wit Montafon
Vanuit uw appartement in Tschagguns heeft u een prachtig uitzicht op het besneeuwde dal en haar bergtoppen. Hieronder kunt u een filmpje bekijken van het dorp Tschagguns, waar de Appartementen Drei Türme liggen (u kunt rechtsonderin het videoscherm kiezen voor schermvullend formaat):

Er zijn nog meer filmpjes van de omgeving beschikbaar, bijvoorbeeld:

Voor nog meer filmpjes uit de omgeving kunt u kijken op Vorarlberg von Oben. Hier vindt u bijvoorbeeld de andere delen van het skigebied, de plaatsjes in de rest van het Dal, vliegt u over de zeer indrukwekkende Silvretta Stausee en 'beklimt' u de hoogste berg van Vorarlberg: de Piz Buin (3312 meter).

Kijk ook eens naar foto's uit de omgeving van uw appartement op de fotopagina.

Direct naar...